22 października 2015

Akademia Funkcjonalna Kuchnia

Wczoraj w Poznaniu odbyła się pierwsza edycja spotkanie Akademii Funkcjonalna Kuchnia. Muszę Wam powiedzieć, że dość ciekawe spotkanie, na którym można było się dowiedzieć kilku newsów, usłyszeć o najnowszych trendach, oświetleniu i potrzebach użytkownika kuchni :)

Poruszane tematy:

* Jak zaprojektować funkcjonalną kuchnię?
* Nowatorskie rozwiązania w urządzeniach gospodarstwa domowego
* Oświetlenie w kuchni
* Funkcjonalność kuchni nie stoi w sprzeczności z estetyką
* Trendy w dekorach, kolorach i strukturach
* Dlaczego trzeba uwzględnić przyszłe potrzeby użytkownika kuchni
* Jak ułatwić projektowanie kuchni?

Partnerami tego projektu były takie marki jak: Blum, Bosch, Siemens, Peka, TCo, Egger, Cad Projekt K&A, a koordynatorem WFM Kuchnie.

Według mnie najciekawszą prezentację miała firma Egger i Cad Projekt K&A. Zamiast chwalenia się mówili o tym, co jest ulepszone, nowe, innowacyjne w ich produktach. Nie lubię kiedy wychodzi przedstawiciel danej firmy i zamiast mówić o tym, co udało się osiągnąć chwali się na prawo i lewo, że są naj, naj i jeszcze raz naj.... :) Taka właśnie była tematyka oświetlenia, z której nic nowego nie wyniosłam.

Jakie mamy trendy w kuchni?
Pozostajemy przy tym co naturalne, przy drewnianych stołach, blatach, naturalnej kolorystyce i bieli.
Styl skandynawski wciąż nas zachwyca. Jedyną małą zmianą są blaty - już nie grube, masywne ale bardzo cienkie :) jak kto lubi, prawda?



1 komentarz:

  1. wow, super pomysł, zawsze się zapisują na takie zajęcia jeśli są w okolicy, szkoda, że jest ich tak mało :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń